torsdag den 12. marts 2009

Lyseslukker


Foto: Mauro Alejandro Strione, Spanien

Der er lagt masser af energi i en ny stor kampagne. Plakater, hjemmeside m.m.m. – for at vi skal slukke lyset lørdag den 28. marts kl. 20.30 - 21.30.
Skal lyset så være tændt indtil da?, tænker jeg. Og så forstår jeg ikke hvorfor kampagnen oversat hedder Brændende Panda.

Der er vist ikke andre grunde, end at kampagnens logo er en bøvet sort-hvid manga-figur, inspireret (tyvstjålet?) af DreamWorks Kung Fu Panda, med ild på hovedet.

Meningen med at slukke lyset i lige præcis dén time, er at oplyse (sic!) alverdens politikere om, at der er et problem.

På burningpanda.dk kan man smide sit navn, mailadresse, postnummer og mobilnummer – og på den måde "vise verdens politikere, at man stemmer på klimaet".

Man er på hjemmesiden også velkommen til at uploade et lille billede af sig selv, og sige jatak til at modtage den brændende pandas nyhedsbrev og/eller blive kontaktet af WWF Verdensnaturfonden.

Jeg tror godt, politikerne ved, at vi står overfor store klimatiske udfordringer, og at vores C02 udledning skal ned – og at det kun kan gå for langsomt.

Til en start kan man vist roligt slukke pandaen. Problemerne løses ikke med masser af Sluk Lyset tryksager og støj på verdensvævet. Switch off

Undskyld, hvis jeg lyder som en lyseslukker – eller, det er måske netop meningen?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar