torsdag den 19. marts 2009

Abortmissen


Foto: © Antonio Rivas, the Iberian Lynx Breeding Program www.lynxexsitu.es

Hvad katten skal skal jeg losses ind i den kampagne for?, tror jeg missen her tænker.

Sagen er, at den katolske kirke i Spanien kører en massiv kampagne imod abort, og trækker den sjældne iberiske los ind i sagen.

Jeg har meget svært ved at se sammenhængen, men argumentet fra de katolske biskopper er, at det ufødte barn bør have mindst lige så stor beskyttelse som den udrydningstruede iberiske los.

The Iberian lynx er tæt på extinction, for der er kun ganske få af den tilbage, og det skyldes især at dens foretrukne føde, kaniner, er stærkt på retur i dens habitat. Den øgede biltrafik har også gjort stort indhug i bestanden. Der er nu under 200 tilbage af slagsen.

Den katolske kirke har det mildt sagt vanskeligt med abortspørgsmålet. Det giver problemer en masse at være ekstemt imod abort, uanset hvad. Det viste sagen med den niårige brasilianske pige, som var blevet voldtaget af sin stedfar, og var blevet gravid med tvillinger.

Lægerne har ikke været i tvivl. Hvis barnet ikke fik en abort, ville hun dø af fødslen. Men det fik ikke den katolske kirke til at vakle i spørgsmålet. Den bandlyste pigens mor, og de to læger som gennemførte aborten. Stedfaren som havde misbrugt den niårige pige, fandt kirken derimod ingen anledning til repressalier overfor.

Vatikanet kunne godt mærke det internationale postyr over bandlysningen, og annullerede den efter en uge. Meldingen var noget ulden, men paven lod forstå, at den sydamerikanske biskop var blev fejlfortolket, bla bla bla…

Gud sendte sin enbårne søn Jesus til jorden som en abe; Verdens mest udbredte pattedyr, homo sapiens. Men mener Gud vitterlig at to fostre i maven på et voldtaget niårigt pigebarn er vigtigere end den iberiske los?

Gu’ gør han da ej.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar