mandag den 30. april 2007

Tieklæder

Foto: Javier Ramos, Spanien


Tørklæder, kalder vi dem. Som om de muslimske kvinder med deres hovedbeklædning viser styrke? Vås! Tieklæder er en mere passende betegnelse, for det er det det handler om.

I dag på Nørrebro ser Jeremy og jeg en kvinde, dækket fra top til tå i kulsort klæde. Hun ser ud som skurken fra Walt Disneys tegneserier, den slemme Sorte Slyngel – bortset fra øjnene. De er ikke synlige hos denne kvinde. Kun barnevognens placering afslører hvad der er for og bag på det formummede menneske.

Jeg synes at folk må klæde sig som de har lyst, men jeg fatter ikke at nogle kvinder i dén grad indordner sig tieklædets begrænsninger.

I Tyrkiet går landets førstedame med tørklæde, og kan dermed ikke deltage i visse officielle begivenheder. For tyrkerne har forbudt tieklædet i mange offentlige sammenhænge.

I nabolandet Iran bliver kvinder derimod arresteret hvis de viser mere hår end politiet tillader. Selvom perserne er blandt de smukkeste og venligste mennesker i verden.

I Danmark får vi, måske, efter næste valg, en MFer med tieklæde på tingets talerstol. Hvad vil hun sige om ligestilling, frihed og demokrati – med det slør?

Og hvad tænkte kvinden Celia, da Javier Ramos fotograferede hende? Det er ikke til at sige, men billedet har fået titlen "Looking for future"

Ingen kommentarer:

Send en kommentar