mandag den 9. april 2007

Eg

 
Foto: Marco Michelini, Italien


S-toget op til Klampenborg, gennem den røde port, og slentre hen til Bakken. Vejret er ikke det bedste, men det holder dog nogenlunde tørt.

Hestene trækker deres landauere ad samme rute, for dem der hellere vil køres end gå. Min søn og jeg aer dem lidt på mulerne, og går så ind til en let omgang gøjl og en fransk hotdog ved Pjerrots lille landsted. Smider pølsepapiret i en plastikdelfin.

Vi har god tid på vej hjem igen. Vi går ud mod 14’erens stoppested på Strandvejen. Men gør holdt ved en plads med en ældgammel eg. Skov- og naturstyrelsen har sat et skilt op, der fortæller at træet omtrent er på alder med København.

Vi kan stå inde i stammen. For mig er det dagens bedste forlystelse. Røre det gamle træ, som stadig har liv. Egen var agern på Absalons tid. 800 år. Stort set alt, hvad der blev bygget med store munkesten dengang, er smuldret bort. Men egen står her endnu. Og den er endda kun lavet af træ.

Sådan et agtværdigt træ bør have et navn. Et egennavn, selvfølgelig. Ikke bare Eg. Hvis det ikke allerede har et, så foreslår jeg Hafnia.

Marco Michelini har fotograferet, tæt på et helt andet egetræ.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar