fredag den 13. april 2007

Stille leg på Skydebanen

Foto: Kenneth Wilson, Danmark





Jeremy og hans skolekammerater har overnattet i deres klasseværelse. En stor succes. Sammenholdet i 2. v er bedre end nogensinde.  Der er blevet snakket, set fire film og leget med computer til ud på de små timer. Først henad to i nat faldt ungerne i søvn, så de er lidt klatøjede i dag.

Eddie er kommet med Jeremy hjem, og vi har været på Skydebanen. Det er Vesterbros gamle legeplads, med den fine indgang fra Istedgade. Her har de leget tagfat med Matthias, som også går i 2. v. Og jeg har sludret og drukket forårsøl i solen sammen med hans mor fra Grækenland, Marianna.

Børnene er som sagt trætte efter skolenatten, og de har faktisk ikke krudt til at løbe rundt. På en dag som idag er det bedre at sidde på asfalten og lege med brændeglas. Lave brændemærker i barkstykker fra de store kastanjetræer.

Legepladsen hedder Skydebanen, fordi kongen og hans mænd engang holdt skydeøvelser her. Og den imponerende facade blev opført af Christian den 9. i 1887, efter at en lille dreng var blevet ramt af en kugle.

Det der ligner et Torneroseslot er i virkeligheden en mur der sikrer kvarterets børn mod vildfarne skud, hvis kongen og hans mænd igen en dag vil afprøve deres muskedonnere på det gamle skydeterræn.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar