onsdag den 11. april 2007

En rigtig skodfarve



Rygning er livsfarligt. Rygere har en stor risiko for at få lungekræft, og de véd det godt, for det står på alle cigaretpakker, med stor og tydelig skrift, sort på hvidt.

Tobakken udgør et samfundsmæssigt problem, og der gøres meget for at hjælpe rygere ud af deres afhængighed. Både af hensyn til dem selv, men også fordi deres omgivelser er udsat for passiv rygning, som også er sundhedsskadeligt.

Jeg synes det er godt med de mange tiltag, hen imod et totalt rygeforbud indendøre. Nu er det også blevet forbudt at ryge på mange værtshuse, og det er der fornuft i. Øl er sundt, men cigaretter er skadelige. Jo flere vi kan hjælpe ud af nikotintrangen, des bedre.

Her er det så jeg har fået en idé: Forbyd tobaksindustrien at bruge den solskinsgule farve på deres cigaretfiltre. Det er jo helt hen i vejret at de skal have en flot reklamefarve, når det gælder om at kvitte smøgerne.

Det vil være meget bedre, og i god overensstemmelse med produktets giftighed, hvis cigaretskod var cancer-grå, tjærefarvede eller nikotin-blege.

Bare et forslag. Som sidegevinst ville de mange skod der ligger og flyder overalt, heller ikke være så iøjnefaldende i gadebilledet.

Og den polske fotograf Mateusz Koc havde næppe taget dette foto, som med en rigtig skodfarve ville være et direkte ulækkert motiv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar