fredag den 28. maj 2010

News in America

Foto: Michael Bacina, Australien

Hvad siger amerikanerne til at der skal bygges en muslimsk stormoske på Ground Zero?, spøger en Mingler.

Well, nu ser mediebilledet noget anderledes ud i USA end i Danmark. Det er i sig selv et godt blog-emne.

Da vi ankom til De Forenede Stater, nappede jeg avisen USA Today for at se hvordan nyheden om den sensationelle danske VM chok-sejr i ishockey var tacklet. Den var jo forsidestof da vi rejste hjemmefra – men i de amerikanske medier fyldte den nærmest ingenting. En lille notits om Stefan Lassens mål, med kort nyt om at det amerikanske team havde været ude i to tætte kampe, og desværre ikke havde haft heldet med sig. Men at det nok skulle lykkedes at spille sig videre i turneringen.

En stor nyhed i et lille land – en lille nyhed i et stort land…

Jeg er en hund efter nyheder, og flimmeren i Liki Tiki Village, Kissimmee har været stillet ind på nyhedskanalen news13

Kanalen viser lokale nyheder, og giver et godt billede af hvad der interesserer folk i Orlando og omegn.

Mens vi var på ferie, handlede nyhederne om alt muligt andet end muslimer.

Det lykkedes at få en efterlyst hjemløs bag tremmer. Han stod bag adskillige brande og bombetrusler, og en årvågen amerikaner fik udbetalt dusøren på over en million dollars for tippet der førte til anholdelsen af den længe eftersøgte skurk. Der var interview af den heldige dusørjæger. Han var glad for at have fundet galningen, så politiet kunne få ham behind bars – og naturligvis også glad for de mange dollars.

Tracy Ocasio er mig bekendt ikke nævnt i de danske aviser, men i Florida er det en stor sag. Hvor er den smukke unge kvinde blevet af? Man frygter for hendes liv.

Det er også vigtigt nyt, når mennesker og dyr kommer på tværs af hinanden. En fyr var blevet angrebet af en alligator, men overlevede og kunne fortælle seerne om hvad der skete. Den slags nyheder tror jeg der er mange af, med Floridas mange farlige krybdyr in mente.

Hvordan bliver vejret en uge frem? Det er snart sæson for tornadoer. Vejrudsigten fylder meget i de amerikanske nyhedsudsendelser, og jobbet som tv-meteorolog kræver mere show og performance end jeg tror der kan presses ud af vejrværterne på fjernsynsskærmen her i Danmark.

Hvordan glider trafikken? Amerikanerne interesserer sig meget for transport, og et fast punkt i nyhederne er meldingen om hvor man skal køre hen for at finde den allerbilligste benzin. Capitol News handlede mest om at cyklisterne nu får mere plads i færdselsloven, og så kører der for tiden en kampagne for at bilisterne skal huske sikkerhedsselen: Click it, or ticket, er sloganet. (Få selen til at sige klik, eller der vanker en bøde)

Vigtigste nyt er hvordan det går med kampen mod oliekatastrofen i den mexicanske golf. Amerikanerne er meget interesserede i det lort BPs Deepwater Horizon har lavet, og nyheden har absolut top priority.

Og så er jeg kommet frem til Mings foretrukne nyhed fra USA:

Ground Zero er ikke længere et særligt punkt på mediernes dagsorden i USA. Jeg læste først om sagen i MetroXpress i Danmark da jeg sad i S-toget på det sidste stykke vej hjem igår.

For mig at se handler det om en gruppe amerikaners frygt for muslimer generelt. Men fakta er jo, at der også var mange muslimer blandt ofrene ved det forfærdelige terrorangreb i New York, og det er sikkert medvirkende til at de fleste ser et muslimsk center som en god ting.

Det er det nok også, men jeg mener World Trade Center jo først og fremmest var en højborg for verdenshandelen. Men i USA ser man anderledes på tingene. In God We Trust, står der på pengesedlerne. Og det er de amerikanske muslimer fuldstændig enige i.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar