mandag den 11. maj 2009

Berliblabla


Foto: Jennifer Freeman, USA

Berlingske skriver, at Metock-dommen ifølge et juridisk responsum var et brud på grundloven. Det kan man uddrage af et sådant, som EU-ekspert Hjalte Rasmussen har udarbejdet for Dansk Folkeparti.

Justitsministeriet arbejder også på et juridisk responsum, som højst sandsynligt vil vise at Metock-dommen ikke var et brud på grundloven. Og så må Berlingske skrive om det også. Således genererer "nyheden" en masse på den-ene-side-og-på-den-anden-side snak uden egentlig substans til en ellers spændende debat.

Derfor synes jeg det er helt okay at Danmarks Radio og de fleste andre medier har ignoreret Dansk Folkepartis responsum, som kun er propaganda mod EU. Og når Berlingske så alligevel skriver om det, så må avisen selvsagt også lægge lige så meget plads til det modsat rettede papir fra ministeriet.

Det er jo sådan, at Dansk Folkeparti ønsker øget EU-modstand, og derfor har Pia & Co. bestilt det juridiske responsum som et argument mod EU i almindelighed, og mod familiesammenføring i særdeleshed.

Iøvrigt kan det jo ikke være i strid med grundloven, at en unionsborger må gifte sig og blive familiesammenført med en ikke-EU borger, også selvom denne har opholdt sig illegalt i EU.

Må jeg anbefale at man tager et dybere spadestik og fokuserer på Opholdsdirektivet, som er grundlaget for Metock-dommen? Alle interesserede kan klikke sig ind på Dansk-Nordisk Modstandsbevægelses hjemmeside.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar