tirsdag den 5. maj 2009

Ynk


Foto: Dan Shirley, Storbritannien

Hvornår lærer folk at styre deres trang til selvtægt? Der er jo masser af eksempler på hvor galt det kan gå!

Alligevel er der ved enhver given lejlighed en kø af minglere der kæfter op om alt for lave straffe, og der skal ikke vises nogen pardon overfor kriminelle, osv, osv.

Tag nu sagen fra Sabro, hvor en familiefar sidder varetægtsfængslet for i sin bil at have jagtet og kørt en sekstenårig knægt ihjel, fordi han og tre andre unge drenge havde pillet ved familiens firehjulscrosser:

Ja så tager den tyv ikke på togter mere, skriver Finn Snedker.

Og Ralle skriver at samfundet er pladderhumanistisk og man straffer ofrene i stedet for ofrene. Han har mest ondt af ham, der sidder i fængsel.

Og Danerland ironiserer over at de kriminelle ikke kan passe deres tjans, når ofrene bliver vrede og voldelige. Han påpeger også at den sekstenårige var fra Somalia…

For det første mener jeg, at politiet skal have lov til at efterforske, inden minglere skråsikkert kommenterer på hvad der er op og ned på en drabssag ved Århus.

Nu er det kommet frem, at knægten ikke blev kørt over én, men to gange, og at den 35-årige familiefar og dødsbilist er tidligere voldsdømt – ikke én, men to gange.

Jeg vil iøvrigt gerne anbefale en virkelig god bog: Den er skrevet af forhenværende chef for Rejseholdet, Bent Isager-Nielsen. Om ikke andet, synes jeg man skal tænke over dens titel: Man jager et bæst og fanger et menneske.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar