mandag den 2. maj 2011

Obsord

Foto: Umayr Sahlan Masud, Pakistan

Kun 50 kilometer fra Pakistans hovedstad har verdens mest eftersøgte mand haft sit gemmested. Det er altså lige før Osama bin Laden har kunnet se Faisal moskeen i Islamabad fra sin hemmelige adresse i Abbottabad.

Men nu er han dræbt. Al-Qaeda lederen blev skudt i hovedet af amerikanske specialstyrker. Gud ske tak og lov for det.

Når denne absolutte top-nyhed nu fylder mediebilledet, er det vigtigt med en grundig korrekturlæsning. Der er for eksempel fanden til forskel på Obama og Osama. Selv blandt de rigeste i USA er der tvivl om hvem der er amerikaner. Donald Trump er dog kommet efter det, efter at være sat på plads ved den årlige Correspondents’ Dinner.

Humus og Hamas er bestemt heller ikke det samme. Der skal nok aligevel være journalister der kløjs i ordenes betydning. Hamas selv er ikke for god til at regne ud, hvem der skal fordømmes.

Pas også på ikke at forveksle stater der ender på -istan. Præcis hvor ligger grænserne og loyaliteten i Pakistan? Lækage og lagkage har sikkert ligget lige godt i munden hos en del militærfolk, siden Osama kunne bo i en garnisonsby og gang på gang undslippe. Men da amerikanerne undlod at orientere om operationen, fik man ram på ham.

Selvom mange af bogstaverne er de samme, så er det ikke hip som hap om det ene eller andet ord finder anvendelse. Mange har desværre pokkers svært ved at differentiere ordene morder og muslim.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar