tirsdag den 17. maj 2011

Ups

Foto: Flickr

Forslaget om at genindføre grænsekontrollen lignede nemme point til Dansk Folkeparti. Men det gik helt galt, og Pia Kjærsgaard er tavs. Det er slut med at skåle i champagne.

I teorien var det ellers fint set med DF øjne: Grænsebomme er deres politik i en nøddeskal, især hvis de tilmed er rød-hvide og ser pæne ud.

Fremfor alt ville partiformanden komme i medierne, og hun kunne tyvstjæle den radikale Helveg Petersens berømte sætning fra 1987 og sige: Ja, tja, BOM, BOM, BOM!
Måske ville EU blande sig, men det var der sådan set også taget højde for: DF kunne jo bare gentage at det er imod Den Europæiske Union, og iøvrigt lade Hjorten sørge for at forslaget blev gennemført hu-hej-vilde-dyr og helt i overensstemmelse med EU-reglerne.

Men det er kommet bag på DF at omverdenen har protesteret så prompte og med så store bogstaver. Svenskerne og tyskerne er vrede og har helt utvetydigt kaldt det en skandale. Forslaget strider mod alt, hvad EU og det nordiske samarbejde står for.

EU Kommissionens formand, José Manuel Barroso slår fast med syvtommersøm, at der skal være fri passage uden ventetid ved grænseovergangene til Tyskland og Sverige. Det er der overhovedet ingen tvivl om i Schengen-aftalen.

Jamen, Sverige har da allerede permanent grænsekontrol, siger Løkke så. Men Sverige afviser kategorisk, og enhver der kører over Öresundsbroen vil vide, at det vist ikke er grænsegendarmer, der sidder og indkasserer broafgiften på den svenske side.

Er det iøvrigt på svensk grund, at DF vil have danske toldere til at tjekke alle og enhver – inden de ankommer til Kastrup og bliver tjekket nok engang i lufthavnen?

Kritikken af DF forslaget kommer også fra dem, der bekæmper kriminaliteten. Det er spild af tid og penge at lave anlægsarbejder ved grænserne. DF troede nok, at politiet ville juble, men det er ikke tilfældet.

Uha, uha – har Claus Hjort Frederiksen forhandlet sig frem til et forlig med DF, som slet ikke kan gennemføres? DNM følger sagen.

Foreløbigt prøver både DF og regeringen at snakke om noget andet. Og det skal hellere være familiesammenføring end løftebrud. Integrationsministeren er smidt på banen med et forslag om at sortere udlændinge. Og Pind har fundet det absolut mest negativt ladede ord for, at alle er lige for loven. Lighedsmageri, kalder han det. Er det det, det betyder: Alle mennesker er (desværre?) født frie og lige i værdighed og rettigheder.

Skulle vi forresten ikke snart have det valg?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar