mandag den 14. marts 2011

Hovedtræk i dansk udlændingepolitik


Min blog om Rønns fyring er blandt ugens håndplukkede i nyhedsbrevet fra 24.dk. Men jeg er kommet i tvivl om, hvad der egentlig skete, da vi fik en ny integrationsminister.

Når Birthe Rønn kalder sin efterfølger Søren Pind for sønnike, så tænker jeg, at hun selv har anbefalet ham til stillingen. Mon ikke hele den lange redegørelse om de ulovlige afslag til statsløse, undersøgelseskommissionen og den lange samtale med statsministeren i virkeligheden har været skalkeskjul for, igen-igen, at feje alt møget ind under gulvtæppet. Og ikke vende op og ned på mere end allerhøjst nødvendigt.

I hvert fald har Søren Pind på posten kun ført endnu mere ballade og uro med sig. Han har lovet endnu flere stramninger af udlændingeloven. Og hittet et nyt fnidderord i fremmedordbogen: Assimilation.

På Facebook har sjove hoveder fundet på at udskifte deres profilbilleder med Søren Pinds portræt. Så kan alle se, hvad der sker, hvis man følger Pinds devise om at "de skal blive som os, eller de skal blive væk".

En god ven oplevede for år tilbage et lignende scenarie til sit jubilæum hos F.L. Smidth. Alle medarbejderne havde taget masker på, så hele koncernens hovedkvarter vrimlede med Anders Godiksen'er. Det var sjovt – men det var fandeme også uhyggeligt, du!

Jeg tror det er farligt at låne en andens kontrafej. Tænk om der følger mere med?! Jeg tør ikke rigtig lege med i Facebook gruppen Assimilér Søren Pind, skift dit profilbillede

Og hvem ved – måske den assimilationstruede minister har et modtræk i ærmet og selv vil skifte profilbillede på Facebook? Han kan passende uploade Pia Kjærsgaards som sit eget.

I realiteten er det allerede sket.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar