fredag den 4. marts 2011

Fortsæt

Foto: Calvin Chan, Hong Kong (Vancouver, Canada)

Mahjong er en ældgammel kinesisk kabale, som her i computeralderen er sprunget ud af sin fysiske form, og nu er lever videre i bedste velgående på fx Komogvind.dk og andre sites med gratis spil.

Vi taler om en slags domino billedlotteri, med brikker som skal fjernes to og to. Det er ikke et spil, der kræver stor hjerne, hurtighed eller penge. Man skal bare have øjnene med sig og forsøge at komme af med alle brikkerne.

Danskespil.dk portalen har man skiftet de kinesiske symboler ud med dyremotiver. Til gengæld har man tilføjet et litterært element fra blandt andet kinesiske lykkekager og Gajol-æsker: Af og til dukker der et skærmbillede op med et bonmot.

"Rigdom består ikke i at have megen ejendom, men i at have få behov". Det kan jeg så lige tænke over – og så klikke på knappen med Fortsæt for at spille videre.

"Håbet er naturens slør for at skjule sandhedens nøgenhed". Jeg klikker igen Fortsæt og parrer to giraffer, to ulve og to sydfrugter. "Hvis du elsker det du laver, bliver det aldrig til et arbejde", står der så pludselig.

Sådan kommer der løbende små afbrydelser i tidsspildet.
"Civilisation er et tyndt laklag, man kan fjerne med spiritus".
"Uanset hvad de venter, vil det være anderledes".
"Lev ikke i fortiden, drøm ikke om fremtiden, koncentrer dit sind om nuet".
"Planer er intet. Planlægning er alt".

Der findes tusinder af den slags lommefilosofiske sætninger, men de bliver hurtigt gentagelser i Danske Spils gratisspil.

"Den der har evnen, har også forpligtelsen".
Den dukker tit op, men ikke dens pendant: Ingen er forpligtet ud over sine evner.

"Når en dør lukkes åbnes en anden. Men vi har ofte så travlt med at ærge os over den lukkede dør, at vi ikke end ænser den åbne".
Det kan godt være det er kloge ord, men jeg ville have skrevet ærgre.

Nå, Mahjong-kabalen ser ud til at gå op. Jep! Nu kommer denne sætning:

DU HAR VUNDET!
Men jeg selvfølgelig ikke vundet noget. Jeg har kun slået tid ihjel. Og jeg kan bare klikke fortsæt – eller stoppe op for at skrive en blog i stedet for.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar