søndag den 2. januar 2011

Pointudlændinge

Foto: Michal Zacharzewski, Polen

Indvandringen er fordoblet siden Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti fik væltet Nyropregeringen og selv kom til fadet. Det skriver Politiken.

Når man ser nærmere på tallene for de sidste ti år, er tilladelser til familiesammenføringer og asyl presset helt i bund – til gengæld er tilladelser vedr. erhverv og studier røget i vejret, sammen med EU-opholdstilladelser.

Jeg har aldrig forstået hvorfor familiesammenføring har så fæl en klang i ørerne på Løkke, Lene og Pia. Hvorfor har de strammet så meget, at det lige så godt kunne hedde familieadskillelsesreglerne?

Og alligevel har vi altså en fordobling af indvandringen. Der er sket det, at ansvaret for hvilke udlændinge der lukkes ind i Danmark, er lagt i hænderne på vores internationale virksomheder og uddannelsesinstitutioner. Indvandring gennem dansk-udenlandske ægteskaber er reelt sat i nul med VKO pointsystemet.

Man kan sige, at vi er holdt op med at tro på den enkeltes egne evner til at integrere med udlændinge. Indvandring må ikke være en hjertesag. Så hellere en røvsag. Hvis en udlænding kan sætte sin flade på en arbejdsplads eller en skolebænk, så er det okay. Men han eller hun skal ikke lægge sig i dobbeltsengen med en dansker!

Derfor er overliggeren sat så højt. Danmark skal ikke have pointudlændinge indenfor grænserne. Danskere må ikke gifte sig med hvem i alverden de har lyst til. Og gør de det alligevel, giver det minuspoint.

Familiesammenføring fås dog nemt, hvis danskeren bliver for eksempel tysker, for så udløser det uden problemer en EU-opholdstilladelse til ægtefællen. De danskere som finder en ægtefælle i udlandet, får hurtigt kærligheden at føle. Ikke fordi VKO har noget imod udlændinge: Det er danskheden der er problemet. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar