onsdag den 22. september 2010

Fede løgne

Foto: Hans Thoursie, Sverige

Det var en fed løgn da Pia Kjærsgaard tilkendegav at hun ikke ville kalde Sverigedemokraterne et søsterparti, for som hun sagde: Så godt kender vi ikke hinanden endnu.

Faktum er imidlertid at Dansk Folkeparti i årevis har rådgivet og hjulpet Sverigedemokraterne til at fremstå bedre overfor vælgerne, på trods af SDs nynazistiske ophav. Partiets udenrigsordfører Søren Espersen bekræfter historien overfor Politiken: Højreradikalt parti fik opskrift fra Dansk Folkeparti

Det er også en fed løgn, at det svenske valgsystem er udemokratisk. De svenske og danske systemer ligner hinanden til forveksling, med tillægsmandater, kredsmandater osv. Eneste reelle forskel er, at hvor man i Danmark skal samle 20.000 underskrifter for at blive opstillingsberettiget, kan man i Sverige uden videre melde sig klar til valg. Og så kan man i Sverige nøjes med at tage en stemmeseddel fra sit foretrukne parti i stedet for en alenlang en med samtlige kandidater på, eller man kan tage en blank stemmeseddel i stemmelokalet og på den i boksen skrive hvem man stemmer på.

Det er også en fed løgn at en ung Sverigedemokrat blev overfaldet i sit hjem af to personer med "et arabiskklingende sprog" som havde ridset et hagekors i hans pande. Politiets retsmedicinere har fastslået at manden selv snittede sig med en hobbykniv. Det kan man også læse i Politiken: Sverigesdemokrat skar selv hagekors i panden

Men nu er det for sent. Sandheden om Sverigedemokraterne kom ikke frem i tide, og nu har de tiltusket sig 20 sæder i Riksdagen. Fremmedfjendske og ubrugelige kan SD nu sidde og fede den, som små kloner af DF.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar