onsdag den 22. september 2010

Der bores

Illustration: Ivan Vicencio, Chile

De 33 minearbejdere i Chile skal medietrænes. De virker sært indesluttede og isolerede, og har svært ved at komme ud over stepperne. Og det dur ikke, når der for alvor kommer hul igennem til verdenspressen.

Mændene blev fanget af et minekollaps den 5. august og har siden da trillet tommelfingre 600 meter under jordoverfladen. Det kan de roligt gøre mange dage endnu, for det tager tid at bore en flugttunnel og befri minearbejderne.

Heldigvis kommer de hjem inden jul. Og journalisterne venter utålmodigt på at høre hvad gutterne har oplevet dernede. Både radio, tv, aviser og kulørte blade vil være massivt tilstede.

Derfor har mændene fået barbergrej og nye sko hejst ned gennem luftkanalen. Det er sådan de skal møde op til mediernes ventende mikrofoner; Glatbarberede og i ordentligt fodtøj. Så er man klar til at tackle verden. Det står på første side i "Medietræning for dummies".  

Det kan Osama bin Laden også lære noget af, når han engang er klar til at komme ud af sit bjerg. Han skal bare smide skægget og udskifte sandalerne med lækre latinamerikanske dansesko. Så skal det nok gå glat, altsammen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar