onsdag den 8. september 2010

Pointsystem for globetrottere

Foto: Jenny W., USA

Mine venner konkurrerer indbyrdes om hvem der er mest berejst. Reglerne er rimeligt enkle: Et ophold i et fremmed land giver to point, men hvis der bare er tale om en mellemlanding, giver det kun ét point.

Med det pointsystem kan alle selv måle hvor meget globetrotter de har i blodet, og så er det sådan set bare at se hvem der har flest landepoint.

Lad mig for eksemplets skyld udregne min mors landepoint. Hun er 74 år og er bestyrer af Indre Missions genbrugsbutik i Lunderskov. Der er altså ikke umiddelbart nogen point at hente i forbindelse med forretningsrejser.

Der er dog en årlig endagstur til de frivillige ældre damer, men den giver ingen landepoint, for de krydser ingen grænser. I år skal de til Vesterhavet. Genbrugspiger til Mandø, kan man vel kalde turen, som starter i morgen kvart i ni.

Nå, men mor har alligevel været lidt omkring: Danmark, Norge, Sverige, Polen, Belgien, Frankrig, Italien, Vatikanstaten, Malta, Marokko, Argentina, Tyskland, Holland, Luxembourg, Grækenland, Østrig, Schweiz, Jugoslavien, Finland, Spanien,  Israel, Jordan, Syrien, Cypern.

Dermed klarer mor lige akkurat ikke cuttet for hvornår man ifølge vennerne kan kalde sig globetrotter: Hun har godt nok været på mindst tre kontinenter men mangler lige præcis ét land før hun har optjent 50 landepoint. Men en blot sviptur til London vil do the trick.

Alle er velkommen til i en kommentar at opregne egne landepoint og se om en status som globetrotter er indenfor rækkevidde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar