torsdag den 2. april 2009

Retslør


Foto: "linusb4", Australien

Debatten om buschaufføren i Århus, der har nægtet at tage en muslimsk passager som ville til Bilka i burka med, synes jeg efterhånden er helt afsporet. Den er kørt for langt ud. Jeg synes det er rimeligt at se på sagen med nye briller.

For nu anmelder den niqab-klædte kvindes mand Arriva for racisme. Det må han gerne. Men hvad vil der så ske?

Selvfølgelig må folk gå klædt som de vil. Vi skal ikke have noget modepoliti. Og nogle vælger af religiøse eller kulturelle grunde at være tildækkede fra top til tå. Det er okay – og jeg kan ikke se at det skulle være et brud på maskeringsforbudet.

Men der er situationer hvor vi nødt til at vise hvem vi er. Når vi skal have taget et pasfoto, eller et ditto til et buskort. Og når vi sidenhen skal bruge det.

Det gælder f.eks. når politiet forlanger det, eller når buschaufføren vil vide hvem han skal have med op at køre. Så må man for en kort stund vise sit ansigt.

Det gælder i høj grad også i en retssal. Her skal dommeren sikre sig at begge parter er dem de giver sig ud for at være. Både busselskabets chauffør som risikerer op til et halvt års fængsel hvis han biver dømt for diskrimination, og den forurettede niqab-klædte passager.

Ergo må den tildækkede "afsløre" og identificere sig. Og så kommer spørgsmålet;

Er dommeren så racist?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar