tirsdag den 11. oktober 2011

Paragraf 77

Foto: © Lars Pryds

24timer har klare regler og retningslinjer. Synes onlineredaktøren jeg gør noget ulovligt, sletter han uden varsel min blog, og overfor andre er han lige så hård. Kommentarer, tråde, grupper, profiler – alt kan slettes. Hvis noget efter hans mening falder udenfor, så trykker han hårdt på delete-knappen.

Jeg synes reglerne trænger til et § 77 eftersyn. Alt for meget bliver betragtet som ulovligt og slettet, selv om Grundloven siger det er helt i orden:

Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde på ny indføres.

Jeg ved godt, at mange er helt enige i hvad Niels Thimmer gør. Og som en blogger siger, så kan man jo bare slette sig selv, hvis man ikke kan lide lugten i bageriet.

Det er umiddelbart helt ufarligt at have den mening. Man får i hvert fald ikke problemer med 24Support. Men på sigt er det bestemt ikke omkostningsfrit! Holdningen vil medføre, at vores allesammens ytringsfrihed siver væk, og vi i stedet får et overvågningssamfund. Nogle mener, det allerede er sket, og politiets Facebook-jagt på lovlige demonstranter kunne tyde på det.

Mingler er et cyber-hus med 112.806 registrerede medlemmer. Hvis ledelsen fortsætter med at slette alt, hvad der lugter af ulovligheder, bliver Mingler uinteressant. Uden sjæl, kant og tolerance funker det bare ikke.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar