tirsdag den 16. august 2011

Ramadan

Foto: Abdullah Ghanem, Jordan

Muslimer har fået ok til at holde en reception på Christiansborg i anledning af ramadanen.

Uhadada! Det får adskillige danskere til at ryste i deres grundvold. Vrede og forfærdelse – hvordan kan de dog få lov til det! – Så skal vi satme også ha’ lov til at holde julefrokost i en moske – med hele svineriet!

Well
– man kan jo altid spørge om lov til at afholde et sådant dansk kulturmøde. Send dog en ansøgning, hvis det er så påtrængende. Prøv eventuelt moskeen på Vibevej, hvis I ellers kan acceptere stedets beliggenhed.

Muslimerne har på samme måde sendt en ansøgning. I første omgang fik de afslag, selv om der tidligere uden problemer har været ramadan-middag på Christiansborg. Men så sendte de en ny ansøgning, nu til at benytte Fællessalen som ramme om en ramadan-reception, uden så meget guf, men med mere vægt på dialog og debat om den positive udvikling i Mellemøsten.

Det var fint i overensstemmelse med Folketingets retningslinjer for brug af Borgens lokaler. Så no problem.

Forresten startede opførelsen af Christiansborg i 1733, under Kong Christian den 6., hvis regeringstid var præget af streng pietistisk religiøsitet. Det var også under ham, at der i 1735 indførtes streng kirketugt.

Men slottet gik op i flammer i 1794, og igen i 1884. Det nuværende Christiansborg stod færdigt i 1928 og huser regeringen, Folketinget, Højesteret og De Kongelige Repræsentationslokaler.

Christiansborg Slotskirke er i nyklassicistisk stil. Den blev stærkt beskadiget i 1992 – ikke af vilde horder islamiske krigere, men af en vildfaren raket affyret under pinsekarnevallet fra en robåd i kanalen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar