torsdag den 25. august 2011

Børn i banken

Foto: Jeff Prieb, Canada

Der er sket meget siden jeg som barn fik lommepenge. Lommerne er helt sikkert blevet meget større, og børn idag er små kapitalister med markant købekraft. Børns realløn er vokset langt mere end de voksnes. Derfor undrer det, at bankerne ikke gør mere for at tiltrække de nye småsparere.

Naja og jeg har været i byen for at oprette en bankkonto til alle hendes mønter og sedler. Hun er tolv år gammel, og kan godt li’ dyr – især sparegrise.

Et besøg hos Nordea gjorde hende ikke til bankkunde. Naja syntes ikke betjeningen var god nok. Faktisk virkede det også som om vi kun forstyrrede bankens ansatte med vores spørgsmål. Og bankens tilbud var en nulløsning… Den kunne vi læse mere om i en brochure med fotos af to teenagere, der cykler, taler i mobiltelefon, kysser og går på netbank med Apple computere. Det kan man gøre med Nordeas Ungdomskonto, og endda få 0 % i rente. Og sørme om ikke der følger et Nordea Electron Visakort med. “Betal regninger, og flyt penge, når det passer dig”

Det gik så lidt bedre hos Danske Bank. Medarbejderne virkede oprigtigt interesserede i Naja og hendes penge. Men for at oprette en konto, skal man bruge pas, sygesikring eller fødselsattest. Vi fik en flyer med hjem, om Danske Ung og Min Konto. Der er …en række muligheder, du kan bl.a. få netbank og Saldoservice. Og nok så vigtigt: Naja kan selv vælge mellem 6 smarte kortdesign.

Passet havde vi så med igår, sammen med en plastikpose penge. Mønterne røg i selvbetjenings tællemaskinen, og sammen med sedlerne, kunne 1418 kroner sættes på Najas nye konto. Endda med nul komma femogtyve procent i rente! Altså et kvart point bedre end hos konkurrenten…

Nu venter vi så på hævekortet. Naja er glad og har valgt Sølvkugler som sit kortdesign.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar