fredag den 3. december 2010

Wikileaks

Foto: Adam Stone, USA

Udbyderen EveryDNS har suspenderet kontoen, så nu er der ikke længere noget at hente på wikileaks.com. Sorry! This site is not currently available.
Bagmanden er eftersøgt verden over. Assange, Julian Paul ligger på Interpols hjemmeside med kontrafej og hele moletjavsen. Vi ved godt hvorfor, men alligevel er det noget andet, der står udfor punktet Categories of Offences: SEX CRIMES. Højesteret i Göteborg har udstedt arrestordren på baggrund af én sigtelse for voldtægt og tre andre for seksuelle krænkelser mod nogle kvinder under et besøg i Sverige i august.

Men Assanges virkelige forbrydelse er at han har fortalt hemmeligheder. Helt vildt mange hemmeligheder. Det er bare ikke lige så indlysende ulovligt som voldtægt. Når det på et tidspunkt lykkes at finde Wikileaks talsmand, så er det juridisk mere sikkert at knalde ham for ureglementeret sexistisk opførsel mod svenske jenter, end på at han ikke kan holde sin kæft.

Landsforræderi er de facto anklagen. Men den ville give anklageren en alt for tynd sag. For hvilket land har han forrådt? Hvilken fremmed magt har han spioneret for? – Det vil tage lang tid at udfærdige et bare nogenlunde vandfast anklageskrift.

Derfor har magthaverne valgt sex crime figenbladet. Selv om det virker temmelig mystifystisk at jagte en mulig voldtægtsmand mere end Osama bin Laden.

Jeg mener man anstændigvis må droppe sex anklagerne mod Assange, og i stedet lade lovens lange arm lange ud efter det centrale: Assanges "lækkerier" på Wikileaks. Som altså har akut brug for en ny udbyder.

Hvem vil lægge server til? Jeg forestiller mig at et internationalt nyhedssite snart genåbner Wiki-lækken. Journalister verden over har jo aldrig før haft så meget at skrive om, takket være Wikileaks. Hvem tør?

Jeg kan ikke forestille mig at der for alvor er lukket for det varme vand.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar