lørdag den 4. december 2010

Danskprøve

Foto: Oral-B.dk

40 spørgsmål i den nye indfødsretsprøve har et par dage ligget på Politikens hjemmeside, og mange danskere har benyttet muligheden for at teste sig selv.

Også her i huset, hvor min kæreste havde flere rigtige end mig, endda på den halve tid. Vi ligger dog begge pænt over de 32 rigtige svar, som er minimumskravet for at bestå prøven.

I de hundredvis af kommentarer, folk har skrevet efter testen, er der især fokus på spørgsmål 36: Hvilken idrætsgren er Caroline Wozniacki kendt inden for?
   ʘ   Tennis
   ʘ   Håndbold
   ʘ   Svømning

Mange synes det er et mærkeligt spørgsmål at stille i en indfødsretsprøve. Hvorfor skal man være velorienteret om sport og sladder for at kunne blive en rigtig dansker? Og hvorfor lige pege på en udlandskdansk sportsudøver med polsk efternavn?

Ikke desto mindre er fotomodellen med vindersmilet en central figur i de spørgsmål Danmark stiller udlændinge inden de får lov at blive danskere. Og så er svaret i spørgsmål 36 pudsigt nok tennis – hvor Love betyder nul, og Out! er det ord dommeren på den høje stol bruger allermest…

Ingen kommentarer:

Send en kommentar