tirsdag den 30. marts 2010

Fødselsdagsgave til dronningen

Foto: Nationalbanken.dk

Vores majestæt fylder 70 år, og så skal hun selvfølgelig have gaver. Hun har vistnok ønsket sig penge, i hvert fald har Københavns Kommune på forhånd lovet hende 230.000 kr. som hun vil bruge på renovering af de kongelige repræsentationslokaler på Christiansborg.

Men også Nationalbanken har en pengegave i støbeskeen. Det er jo en rund fødselsdag, så den bliver markeret med mønter: 1000 kr. mønter i guld, 500 kr. mønter i sølv, samt 20 kr. mønter i hhv proff præg med dobbeltslag i top-trimmede stempelmaskiner, og de helt normale til almindelig handel og vandel.

Men hvormeget får HKH Margrethe II egentlig ud af Nationalbankens festivitas i anledning af hendes 70 års dag den 16. april?

Hvis du køber en tusindkrone, kommer du af med 3000 kroner for mønten i næsten 22 karat guld, inklusiv moms.

Netto er der guld for lidt over en tusse. Hvem scorer så differencen mellem metalværdien og salgsprisen? Jeg tror fortjenesten går direkte i statskassen, men faktisk burde dronningen også få del i (fødselsdags)kagen.

Det er jo hendes portræt der er jo på mønterne. Skal hun så ikke have – royalty?

Forresten har jeg oprettet en gruppe på Facebook. BT fortæller at vores dronning ingen mobil har – og så er det jo oplagt med et fjæsbog forum til alle som ellers gerne ville have sendt matriarken en sms i dagens anledning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar