fredag den 19. marts 2010

Princekongen

Foto: Allen Ellis, USA

De royale svigerdøtre kommer svigerfar Henrik til undsætning. Kritikken af hans danskkundskaber, eller mangel på samme, er helt urimelige. Det skriver DR Nyheder.

Jeg er enig. Prins Henrik er afgjort et sprogmenneske. Han er seriøst god til dansk, hvis man formår at abstrahere fra den sydfranske accent. Hans digte sidder lige i forfatterskabet. Men dér hvor jeg synes han allerbedst leger med vores sprog, er i spørgsmålet om hvorfor han ikke er konge?

Det er blevet udlagt som om franskmanden er træt af at stå i skyggen af vores dronning og hellere vil være (sol)konge – men sådan mener jeg bestemt ikke det skal tolkes.

Prins Henrik stiller bare vores sprog skak. Det er jo sprogligt spøjst at vi kalder ham prins, når han er gift med Dronningen. En prins er da ellers en dronnings søn, svigersøn eller drengebarnebarn…

Så hvorfor er vores dronning gift med en prins? Sprogligt lyder det jo næsten incestuøst!

Jeg kan godt lide Prince Henri. Og Margrethe II elsker ham. De har været gift i snart 43 år. Det må være på tide med lidt mere folkelig opbakning, ovenpå den støtte Mary og Marie er gået i medierne med.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar