Foto: "abcdz2000", Bahrain |
Hvorfor hedder det egentlig, han er ikke helt appelsinfri, når en person efter indtagelse af alkohol har fået en pind i øret? Hvad har de orange citrusfrugter lige med dét at gøre?
Det er emnet for dagens sene blog, som samtidig er en fin anledning til at vise et smukt foto af appelsin. Som i begyndelsen i Tyskland blev kaldt kinesisk æble: Apfel Chine.
Sproget.dk tør ikke give et klart svar.
Men Ordforklaring.dk – et site med både fup og fakta – giver et konkret svar.
Kort fortalt går det ud på, at i forbudstiden, hvor alkoholiske drikke var fy-fy forbudt, kunne man istedet opnå en rus ved at indtage gæret frugt. Især appelsiner var gode til formålet, da de kunne opnå samme styrke som guldøl, og så smagte det egentlig ikke så tosset endda.
Det er vel også derfor vodka & juice er blevet en evergreen – eller everorange – i enhver bartenders bevidsthed.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar