tirsdag den 25. september 2012

Oh rædsel


Alle har noget i den henretning. En eller anden ting i hjemmet, som den ene synes er fantastisk smuk, men som den anden mener er et direkte pinligt eksempel på dårlig smag.

Det kan være et maleri, som den ene synes er åh så smukt, men som for den anden ligner Døden fra Lübeck.

Det kan være en signeret plakat af Trine Michelsen, som manden i huset mener skal have en hædersplads, men som kvinden i huset absolut ikke synes hører hjemme i et pænt og nydeligt hjem.

Der er masser af eksempler, selv om de ikke får spalteplads i Bo Bedre. Enten har fotografen sørget for, at det grimme ikke kom med i søgerfeltet, eller også blev det beskåret eller retoucheret væk af layouteren, inden bladet gik i trykken.

Men disse grimme ting har som regel en sjov eller interessant historie og bør derfor beholde deres naturlige plads rundt om i de små hjem. Det er her et frisk eksempel på:

I weekenden slog vi et smut forbi Sanne på Lolland. Hun og hendes mand er fornylig flyttet sammen i et idyllisk stråtækt bindingsværkshus. Og Sanne ville ved indflytningen partout have en besynderlig keramiktingest op og hænge, selv om Jørgen prøvede at tale hende til fornuft.

Diskussionen bølgede frem og tilbage, indtil Jørgen fandt på et kompromis: Okay, så sætter jeg lampen op – mod at jeg bestemmer hvilken lampeskærm der skal på. Og sådan blev det. Sanne fik sin rædsel, og Jørgen sit match.

Hjem, kære hjem…

Ingen kommentarer:

Send en kommentar