søndag den 2. september 2012

Bakken 2012

Foto: En vistnok ukendt fotograf uden højdeskræk

Rundt om i forlystelsesparken er der plancher med gamle fotos og fortællinger fra de 400 års gøglerhistorie, som ifølge legenden har sit udspring ved Kirsten Piils kilde.

Mens teenagetøserne Naja og Andrea styrter op og ned og viser deres armbånd til kontrollørerne, slentrer vi voksne stille rundt og oser. Vi er sgi blevet for gamle til rutsjebaner og radiobiler. Men en kold fadøl og en utur ved tombolaen går altid an. 


En af plancherne fortæller om Professor Tribini, som jeg sagtens kan huske fra dengang jeg var lille dreng. Som der står på Bakkens hjemmeside:

I 1935 startede markedsgøgleren Christian Nielsen på Bakken i ”Varieté Alkazar”. Det blev starten på en eventyrlig Bakkekarriere under kunstnernavnet Professor Tribini. Rekommandøren over dem alle, hvis navn stadig lever i ældre Bakkegæsters erindring. Hans rekommandørremser var legendariske…
En af dem er denne: – Hvis De får en god oplevelse, så fortæl det til andre. Hvis De får en dårlig oplevelse, så fortæl det til mig. Jeg løber ikke med sladder.
Det er faktisk den, der har fået mig til at skrive denne blog. For vi havde en uventet god dag ude i skoven ved Klampenborg. På et tidspunkt kom pigerne dyngvåde og rundtossede og sagde de var sultne. På Bakken er der masser af spisesteder, og menuen er stort set enslydende overalt: Spis alt hvad du kan for et sted mellem et- og tohundrede kroner.

Vi havde allerede været rundt og taget bestik af de forskellige buffeter for at finde den mindst ringe. Valget faldt på Staldknægtens, som så okay ud til sine 129 kr. pr. næse. Fuld tilfredshed, eller pengene er spildt, som Tribini ville have sagt.

Det er det, jeg gerne vil fortælle andre: Buffeten var aldeles udmærket. Og så var der endda inkluderet softice ad libitum og en gratis kop kaffe, serveret af en pinlig-på-den-sjove-måde tjener, som udenfor sæsonen er glad flyttemand. Staldknægten kan varmt anbefales. Og hvis du ikke når forbi i aften, så må du vente til næste år, når bøgen springer ud og Bakken atter hejser flaget over rutsjebanen.

Den sort-hvide New York City Poster af første servering på den højtliggende fine restaurant The Waldorf i 1930 kan også ses på endevæggen hos Staldknægten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar