torsdag den 6. september 2012

Hærværkshvid


Det var et imponerende masterpiece indenfor street-art. Nu er det malet over. Muren overfor Dybbelsbro station er idag intetsigende hvid.

Jeg ved ikke hvorfor, det er væk. Jeg ved ikke, om det er kommunen der har malet kunstværket over. Og jeg ved heller ikke, hvordan det kunne ske uden nogen protesterede.

Da et andet af kunstnerens værker blev vandaliseret af BZere, vakte det stor opmærksomhed. DR Kultur kom på banen, og under overskriften Hærværk mod verdensberømt kunstner på Jagtvej 69 producerede Berlingske et længere indslag om sagen.

Kunstneren hedder Shepard Fairey og er især berømt for sin HOPE plakat, der hjalp Barack Obama ind i Det Hvide Hus for snart fire år siden. Det var altså en af de helt store street-art kunstnere der stod bag den nu fjernede “grafitti” ved Dybbølsbro.

Skulle det fjernes, fordi der var for muslimsk? Jeg ved det ikke, men i hvert fald er der ikke længere noget københavnere kan glæde sig over, når de parkerer deres cykel eller henter den igen. Her er kun en hvid mur.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar