fredag den 4. juni 2010

Vand på bordet

Foto: Agata Urbaniak, Spanien

Et enigt Folketing har i dag besluttet, at det fremover er forbudt at "neutralmarinere" i slagteribranchen. Ikke sådan at forstå, at der ligefrem er lukket for det varme vand – branchen skal bare finde et andet ord for det.

Derfor vil der stadig være vandpumpede kyllingestykker i supermarkedernes kølediske. Producenterne af fjerkræ har altså ikke noget at græde over. De kan fortsat vande høns.

Hvad kommer det så til at hedde, nu hvor neutralmarineret ved lov er blevet et fy-ord? Jeg gætter på H2O beriget. Og reklametekster a la: Spis kyllingefilet – en dejlig saltvandsindsprøjtning!
Eneste stramning synes at være en grænse for, hvor meget marinade der må pumpes i kødet. Fødevareministeren sætter et loft for hvor mange procent salt og vand der må skydes i produkterne – og hvis producenterne ikke makker ret, kommer han efter dem!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar