fredag den 5. februar 2010

Vores flag

Foto: Lars Sundström, Sverige

En af mine venner fortalte i går en historie om en dreng med afghanske forældre som så nogle tv-billeder af en flagafbrænding et sted i den muslimske verden. 

– Se, de brænder vores flag!, udbrød han. Han var jo opvokset i Danmark, og det var Dannebrog der var ild i. Så jo, det var faktisk drengens flag, selv om hans skolelærer mente noget andet.

En hidsig kommentar fra Vikingmama (in disguise) gik på, at der var tale om en vandrehistorie, og at vores flag sgu ikke er nogen muslimers flag.

Det kan der måske være noget om, med tanke på at det er rødt med et hvidt kors. Men man kan nu også godt spørge om flaget rent faktisk er vores? – for det er altså noget vi har tyvstjålet. Det kan bestemt ikke kaldes Danish Design

De fleste skolebørn har sikkert fået at vide, at Gud sendte flaget ned fra himlen hin første Valdemarsdag. Men se, det er i sandhed en vandrehistorie!

Dannebrog er i virkeligheden krigsbytte, fra dengang Valdemar Sejr og hans hær i 1219 var på krigstogt i Estland. Langt udenfor danerland…

Ingen kommentarer:

Send en kommentar