mandag den 8. februar 2010

Kødklister


Det er tidens mest omtalte bogstavrim. Kød-Klister. Klamt. Uha-uha. Og konkurrencen om at tage allermest afstand fra det er hård.

Men jeg aner alligevel en bondesnu accept lige under overfladen. Danskerne har jo for længst taget den tilsvarende Jaka bov til sig.

Så hvorfor ikke også lade nye sammensatte kødprodukter passere ganen? – Lur mig om ikke væmmelsen snart har lagt sig, når supermarkedet disker op med noget der ligner og smager henad førsteklasses udskæringer – til halv pris!

Sådan er vi danskere jo: Kostbevidste. Klimabevidste. Men først og fremmest; Prisbevidste.

EU har godkendt at enzymet bliver brugt i den europæiske fødevareindustri. Det eneste vi som danskere så kan ærgre os over, er at det ikke er Novozymes som har Thrombin på lager, men derimod en hollandsk konkurrent.

Den danske virksomhed har så til gengæld tjent mange penge på andre gode enzymer i det vi mennesker putter i munden. Der er for eksempel næppe noget brød eller kage fabrikkerne vil bage uden Fungamyl®

Ja, der er stor opstandelse lige nu, – men når reklamefolkene har fundet på et mere appetitligt navn til kødsammensætningstilsætningen, så skal det såmænd også nok glide ned.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar