søndag den 21. februar 2010

The Wilson walkabout before departure

Foto: Rohan Reilly

Et tip fra Carl Jensen har fået os ud at gå. Vi går op ad La Rambla, hvor det vrimler med levende statuer, souvenirboder, blomsterhandlere og kæledyr til salg.

Der sker i det hele taget så meget her midt i Barcelona, at jeg lige må stå stille og nyde det berømte gadenavn, mejslet ind i et gadehjørne med en smuk antikva skrift. Inden knægten trækker mig tilbage til gadens gøgl og kæledyr.

Her kan man købe mus i alle afskygninger, hamstere, marsvin, perlehøns, ællinger, skildpadder og undulater, zebrafinker og kaniner, etc, etc. – som Jeremy lige skal hilse på. Heldigvis kan vi ikke få et dyr med hjem i flyveren.

Men vi kan spise en god frokost inden turen går til lufthavnen. Carl Jensen har anbefalet La Fianna. Et Michelin spisested med absolut fornuftige priser. Vi skal bare lidt den ene vej, så den anden, og så til højre tredie gang.

Men det viser sig ikke at være nogen frokostrestaurant. Stedet åbner først klokken seks i aften, hvor vores fly hjem letter. Men lige på den anden side af den smalle smøge ligger der en café med tapas.

En elskværdig ældre dame hjælper os med bestillingen. Hun er nabo til spisestedet og taler udmærket engelsk. Så skal vi ikke nøjes med mit skraldespansk, og Jeremy kan få sit ønske om fisk opfyldt.

Den gamle dames egen favorit er nogle små friske fisk, fanget på stranden og stegt i olie, så det bestiller vi. Sammen med toastet brød med tomat og hvidløg, omelet, oliven, stærk spansk pølse, en krydret catalansk specialitet, fadøl, fanta og chokolade med flødeskum.

Jeg tilbyder den gamle dame mad og drikke som tak for tolkehjælpen, men det vil hun ikke høre tale om. Hun er hverken sulten eller tørstig, er kun kommet ind for at læse avisen, siger hun og smiler…

Så vi nyder et glimrende måltid, mens Jeremy med glæde konstaterer at der er the Simpsons i fjernsynet. Det lyder sjovt på spansk, eller er det catalansk? Vi ved det ikke, men Homer & Co. ligner sig selv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar