onsdag den 21. maj 2008

Konkurrencer med brus


Foto: Jerrod Johnson, USA

Helle Helle har været i den 11. time og fortalt om engang hun vandt en konkurrence, udskrevet af en læskedrik. Man skulle skrive et digt til Tuborg Squash. Og det gjorde Helle Helle så noget så eftertrykkeligt, at hun vandt en rejse for fire til Marokko.

Og hendes mentor på Forfatterskolen, Poul Borum var med ved prisoverrækkelsen i Jacob Haugaards vandtårn i Malling. En skøn historie, også fordi uroligheder i Nordafrika betød, at hun istedet for rejsen fik 20.000 kr. Det faldt fint i hak med Mikael Bertelsens emne denne aften, om kunstnere og penge.

Jeg deltog også engang i en læskedriks konkurrence. Jeg skrev et slogan til Coca-Cola – og vandt en andenpræmie. Førstepræmien var en ny bil, og den blev vundet på "Et mundhæld" – som senere viste sig at være et slogan De Forenede Bryggerier havde patent på.

Alligevel besluttede man at vinderen kunne beholde bilen, og så brugte læskedriksgiganten mit slogan i stedet. Jeg fik som sagt andenpræmien – et helt års forbrug af sodavand. 52 kasser. "Coca-Cola – får tingene til at ske!"

Helle Helles små Squash-digte var små fine perler, og mon ikke nogle af dem snart kommer på hjemmesiden for det dejligt underlige program med Mikael Bertelsen og medvært Mads Brügger. Det sendes for sidste gang i dag, onsdag. Klokken 23, naturligvis.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar