torsdag den 1. maj 2008

Kys på Lesbos


Foto: Ignacio Leonardi, Argentina

En retssag er under opsejling i Grækenland. Beboere på øen Lesbos føler sig psykisk og moralsk voldtaget, fordi en bande homoseksuelle bruger øens navn når de beskriver deres seksuelle præference, siger Dimitris Lambrou, som har taget initiativ til et retsligt opgør med organisationen for bøsser og lesbiske, der i Grækenland hedder OLKE.

Sagen har sit udspring 600 år før Kristi fødsel, da den kvindelige digter Sappho boede på øen, og dér skrev om sin kærlighed til andre kvinder. Men nu har de lesbiske heteroer på den græske ø altså fået nok. Bøsser af hunkøn må se og finde et andet ord for deres eksistens.

Evangelia Vlam er talskvinde for OLKE, og hun synes søgsmålet er latterligt. Men hvis organisationen vitterligt bliver stævnet, så møder hun selvfølgelig op i retssalen og argumenterer for frifindelse.

Nyheden har fået min valnød til at strø et par tanker:

Champagne må kun kaldes sådan, hvis druerne kommer fra den egn. En ost er kun en Rockefort, hvis den er lavet der. – Hvorfor så ikke få en dommer til at slå fast, at kvinder der er til kvinder, kun må kalde sig lesbiske hvis de har kysset på Lesbos?

Hvis Sappho istedet havde skrevet sine tekster på Samsø, havde alverdens dykes så heddet samsøstre?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar