torsdag den 26. januar 2012

Grovfilter

Foto: Billy Alexander, USA

Der skal ikke meget til før jeg har inspiration til en blog. Et kaffefilter er nok. Især hvis det er det sidste i skabet, og jeg skal købe os en ny pakke.

Vi drikker kaffe hver eneste dag. Stærk Zoégas brygget på kærestens potente Moccamaster. Men nu til filteret:

Hvorfor er kaffefiltre som regel hvide? – Jo, det er det fordi man på kaffefilterfabrikkerne bleger dem i en avanceret og miljøskadelig proces. Men et kaffefilter er jo kun hvidt indtil kaffen grumser det til. Efter brug er det alt andet end hvidt.

Så hvorfor vil forbrugerne helst have affarvede kaffefiltre? Selv den mest nørdede Barista uddannede kaffedrikker kan sgu ikke smage forskel på om en kop kaffe er brygget på bleget eller ubleget filter. Der er bare ikke nogen kaffe der smager hvidt.

Der er faktisk kun een god grund til at vælge hvide kaffefiltre. Prisen. For ublegede kaffefiltre er dyre. Hvis dit kaffefilter ikke skal hvidvaskes i en miljøskadelig kemikaliesuppe stiger prisen til det dobbelte. Sikkert fordi kaffefilterfabrikanterne betragter brune filtre som en nicheproduktion. Selv om det jo bare handler om at springe blegningsprocessen over…

Men ansporet af kærestens behov for at redde verden har jeg nu købt 180 ublegede kaffefiltre for 15,95 kr. I stedet for de almindelige til 7,85.

Jeg synes det er groft. – Hvorfor skal brune kaffefiltre koste det hvide ud af øjnene?!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar