torsdag den 19. januar 2012

Festmedalje


Det falder mig for brystet, at man kan få en medalje for at være med til en fest. Hvori ligger det fortjenstlige - den særlige indsats, som gør at Kongehuset har tildelt udmærkelser til en lang række personer fra gæstelisten til festarrangementet på Christiansborg Slot den 14.-15. januar tyvetolv?

Helt usmageligt er det, at dagens sølvmedalje med fesenblåt ordensbånd også er hængt på de børn, som var med.


Se selv - Danmarks Royale Ugeblad viser billeder fra balkonen, og selv om Isabella må stå på tæer for at kigge op over gelænderet, har hun medalje på. Endnu tydeligere er det at også de kongelige tvillingebabyer prins Vincent og prinsesse Josephine har medaljer på!


Medaljer til småfolk... Er der ingen grænser for, hvor meget de kongelige vil lade sig trække rundt i manegen? De medaljer hører jo ingen steder hjemme.


Vi taler om "Erindringsmedaille i anledning af Hendes Majestæts Dronningens 40 års regeringsjubilæum". Den ses på Forsvarets hjemmeside, hvor webmasteren behændigt har skrevet sig udenom, hvorfor fire personer fra Livgarden er tildelt den ny medalje. Til gengæld er festmedaljens udseende grundigt beskrevet, og billeder er der også.




Jeg har sagt det før, og jeg siger det igen: Monarkiet skal ikke reduceres til turistmagnet og reklame for dansk vin og kransekage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar