søndag den 3. juli 2011

Sikket vejr

Foto: ‘jaymass’, Storbritannien

En stor naturoplevelse var det. Først intro med dunderblå farve på himlen, og så lyden af tordenskrald, der i timer lagde sig som en baggrund af rumlen og brag. Og så satte regnen så småt ind, med tilhørende lyn i stribevis.

En nabo åbnede vinduet og stak sit kamera ud. Sådan et sceneri skal naturligvis foreviges – og fotograferes med blitz!

Vi åbnede havedøren og nød forestillingen. Midt i den silende regn skinnede solen nede fra horisonten og lyste æbletræets top op. Det så helt surrealistisk ud.

Regnen tog til og skabte en stor pyt midt på græsplænen. Lyn og torden satte sig på hele sendefladen. Vandet stod ned i stænger, og YouSee signalet smuttede. Fjernsynet gik i sne, og ødelagde min plan om at se Beyoncé som lyserød panter i krimikomedien med Steve Martin som Closeau.

Pludselig flængede nok en sitrende zig-zag streg himlen med øjeblikkeligt brag til følge, og katten kravlede ned under bordet. Vinden ruskede hidsigt i æbletræ og tørrestativ. Døren blev lukket, og Annette så sin Barnaby opklare aftenens midsommer mord på computeren.

En stund var vejret helt ekstremt, men stilnede så af og pipfuglene fløjtede, glade over at verden igen var blevet normal.

På min gamle adresse på Halmtorvet kom der 150 millimeter regn på et par timer, og Istedgade blev forvandlet til en kanal, kunne vi se på fotos som vesterbroere havde uploaded på dr.dk.

Meteorologerne har varslet mere skybrud senere i dag. Vi sidder klar med tordenkaffe og internet. Sådan et show er fascinerende at se på – når man ellers har sit på det tørre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar