søndag den 5. juni 2011

Spansk nys

Foto: Binalogue, The Coca-Cola Company

Solen i Spanien er dejlig varm. Men pas på aircondition! Kombineret med tyndt lagen og uldent tæppe om natten, kan det resultere i en slem sommerforkølelse.

Kæresten har taget nogle sugetabletter med, som faktisk lindrer lidt, og i hvert fald smager af lakrids. Det er nu dejligt at være sammen med en kvinde, der tænker på alt.

Jeg vil nu gerne eksperimentere lidt og har rejst mig fra sengen. Der er alkohol i baren, og tjeneren lystrer mit vink om en helsebringende drink, den internationalt anerkendte sundhedsdrik, Gin & Tonic.

Ja, lidt sandhed er der faktisk i det udsagn. G+T blev “opfundet” mens Indien var engelsk koloni, og malariaen drænede mange af briterne for kræfter. Dengang var kinin det stærkeste svar på tropesygdommen, og det stof er tilstede i tonicvand. For smagens skyld tilførte man spiritus, hvis oprindelse går tilbage til en persisk læge. Voila, så var “trylledrikken” på plads. Doctor’s Order, so to speak…

Her doserer man selv sin medicin. Man får et rent glas med isterninger og gin, en halv skive citron oveni, samt en lille flaske tonic water on the side. Så er det bare at gå igang…

Der er endda et fint Ø på etiketten, hvis lidt hjemve skulle melde sig. Det er dog ikke tilfældet. Tøserne slikker sol ved poolen, knægten læser tegneserier og himlen er fuldstændig skyfri.

Med hensyn til forkølelsen, så kan jeg klart mærke en bedring. Eller i hvert fald en nørdet, tåget tilstand, der peger i retning af dobbelt dosis.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar