onsdag den 15. juni 2011

Grænsebom

Foto: Benjamin FL, Tyskland

Søren Pind og Pia Kjærsgaard dømmer Marlene Wind ude. Hun er færdig, siger Dansk Folkepartis leder. Men er hun nu også det?

Marlene Wind er EU ekspert og professor i statskundskab ved Københavns Universitet. Og så er hun en god formidler af sit stof. Det er derfor, medierne bruger hende i den verserende sag om grænsekontrol.

Marlene Wind har blandt andet peget på, at der er stor forskel på den engelske og den danske udgave af den grænseaftale, der er indgået mellem regeringen og DF. I den engelske version til EU-komissionen siger man, at det blot drejer sig om lidt harmløs toldkontrol i ny og næ, men i den danske er der skitser over helt nye anlægsarbejder ved grænseovergangene.

Der bliver båse til bilisterne, som bliver nødt til at bremse helt op og køre zig-zag, inden de kan fortsætte ind på dansk territorium. Regeringen taler altså med to tunger. Selv Jyllands-Posten fastslår dette faktum.

Danmarks Radio og TV2 vil naturligvis ignorere Pia & Pinds udfald mod Marlene Wind. At hendes analyser ikke behager magteliten, er sådan set kun et plus. Hun skal blot blive endnu mere konkret og udlægge for seerne, hvorfor DF grænseaftalen karambolerer med Schengen-samarbejdet, og hvorfor den gør vores naboer så vrede.

Iøvrigt ved jeg noget, som Pia Kjærsgaard nok ikke er klar over: Den gode gamle dannebrogsfarvede grænsebom er stadig i brug! Den er genbrugt som bænk, hvorpå enhver unionsborger helt ukontrolleret kan sidde og nyde det sønderjyske landskab.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar