fredag den 24. juni 2011

Hmmm

Foto: Robert Horvath, Ungarn

Sikken en ballade – bare fordi en munk engang sov over sig.

Vi skal formentlig tilbage til middelalderen for at finde synderen. Mellem linjerne fortælles det, at manden ikke har haft sit eget ur, og derfor skulle vækkes af den store klokke i klosteret. Men munken har altså overhørt dens bimlen…

Kirkeklokker har jo ingen snooze funktion, og derfor er munken, som ifølge de skriftlige kilder hed Jakob, simpelthen ikke kommet op i tide. Sandsynligvis har hans seng stået et sted i Frankrig – det er i hvert fald her, bulletinerne om sovetrynen første gang skrives ned.

Idag har hele landets skoleelever fået sommerferie, og på Najas skole er det blevet markeret med et arrangement i den store gymnastiksal. Alle har været oppe på scenen og synge eller spille, og de første havde valgt at gøre endnu et forsøg på at vække ham Jakob.

Nulte-klasserne tog opstilling, og en lille pige gik frem med en stor tegning af det tyske flag. TYSKLAND, råbte alle ungerne i kor. Og så sang de om Bruder Jakob.

Den lille pige kom nu med en tegning af det grønlandske flag, hendes skolekammerater råbte GRØNLAND, og så fik vi sangen nok engang. Og sådan gik det flag i flag: Nulteklasserne sang Mester Jakob på polsk, græsk, engelsk, færøsk… Først til sidst kom sangen på dansk, men nu sad melodien så sikkert, at de små endda kunne fyre den af i firstemmig kanon.

Jeg godtede mig over at være kommet tidsnok op til at opleve denne skoleafslutning, men tænkte samtidig at dette næppe var clearet med Dansk Folkeparti. For i Politiken i dag langer DF i et læserbrev ud efter tiltag af denne art.

Dansk først
I Danmark taler vi dansk. Derfor nyder dansk selvfølgelig en særstatus i folkeskolen. Den status skal ikke udvandes ved at indlede engelskundervisningen samtidig med danskundervisningen, sådan som det foreslås i en ny strategi for fremmedsprog.
Og så er der ellers gok til Det Radikale Venstre ‘som arbejder for et multikulturelt og multisprogligt Danmark, hvor dansk og engelsk begge er officielle sprog, og hvor danske elever lærer arabisk og tyrkisk’…
Resten af læserbrevet vil jeg blot gengive i stikord: nytteløst, tyrkisk- og arabisktalende indvandrere og efterkommere, gradvis udslettelse af dansk sprog og kultur. Punktum.

Så vågn dog op!, alle jer DF’ere. Mester Jakob må vende sig i sin grav over al det vrøvl, der kommer fra Dansk Folkeparti. Så her er et vers til næste års elever i 0. klasse:


Pia Kjærsgaard, Pia Kjærsgaard
Er du dum? Er du dum?
|: Mærker du ej verden? :|
Bim, bam, bum, bim, bam, bum.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar