søndag den 30. august 2009

Sidney Lee

Foto: Davide Guglielmo, Italien

Aldrig hørt om manden, før det går op for mig at han, målt på Google hits, er den største kändis i Danmark. Anni & Erik, gå hjem og vug. En af mine favorit-bloggere har dog en plausibel forklaring på dén side af sagen.

Alligevel vækker historien interesse, og en sympatisk og velskrevet artikel om Sidney Lee, der går på grillbar, er da også en af Politikens mest læste på nettet.

Det er lidt som med Paris Hilton. Største forskel er måske, at hvor hendes baggrund er luksushoteller, er hans spillemaskiner. Sidney Lee har hængt ved dem lige siden han kunne gå, og har en stor samling af dem. Han kan reparere dem, når de går i stykker, og er selvsagt en master gamer.

Og så kan han, ligesom Paris, se lidt godt ud og gå i byen. Han kan køre drinks ind i nattelivet, uden at drikke sig direkte i hegnet. Han har været med i stort set alt indenfor dansk reality-tv, og så er han fan af amerikansk wrestling. Og så har han en kat der hedder Pussy. Det er sådan set dét.

Som kändis opfylder han helt klart et behov. Tusinder vil være venner med ham på Facebook. Han får penge for at gå i det rigtige kluns, og bliver også godt betalt for at stille sig om bag baren og lade sig fotografere sammen med sådan nogle som dig og mig.

Pengene vælter ind, og snart flytter han fra Vanløse ind til byen hvor han voksede op i Professor Olsens Spilleland. Sidney får en fin adresse på Vesterbro, 300 kvm, så der bliver plads til alle arkade spillene fra de gode gamle dage.

Han er en af de nye kendte. En kändis light. De kongelige er blevet for tunge og avancerede, med alle deres mange rejser, aliens, børn og familieproblemer. Kongehuset repræsenterer ikke længere Folket, som det gjorde engang.

En kendt skal skille sig ud, og alligevel ikke. Sidney Lee er nem at have med at gøre. Insert coin, og han tér sig som forventet, og er alligevel en smule uforudsigelig. Så medierne klistrer sig til ham. Han er en space invader i det offentlige rum.

Alle snakker om ham. For eksempel om hvordan han blev slået ud af Tøffe i en boksekamp, næsten inden den var begyndt. Alle synes at have hørt om ham, jeg tror sørme han er mere kendt end bissen Stig Tøfting. Præsten Flemming Pless i Christians Kirken har også haft ham med i en prædiken. Jeg ved ikke i hvilken forbindelse, men sikkert som noget Fanden har skabt.

Sidney Lee har faktisk ikke noget indhold. Men han kan godt lide at være på, og vil gerne provokere lidt for hyggens skyld.

Og det si’r blip, blop. Og game over.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar