søndag den 9. august 2009

Istedløvens kattelem


Istedløven skal tilbage hvor den kom fra. Det har byrådet i Flensborg bestemt. Men tidligere direktør for Grænseforeningen Niels Henriksen har opdaget en lille, men vigtig detalje i resolutionen:

Frem for at stemme for løvens tilbagevenden til alten Standort in Flensborg, har man ændret i teksten, så den store missekat nu blot skal til Standort Flensborg. I praksis betyder det i følge Niels Henriksen, at dyret lukkes inde i byens Museumsberg, hvor den får selskab af en samling andre mindesmærker som tiden, med tiden, er løbet fra.

Ved at fjerne det lille ord in, vil man undgå at komme i en uønsket politisk situation. Der er nemlig mange, som synes Istedløven er yt, og den kan meget vel være hærværkstruet. Hvilket igen, igen, ville bringe de nationale følelser op i det røde felt. Så tanken er at låse den inde i en gård til den er glemt.

Men med al den blæst der er og har været omkring krigsmissen, kan jeg godt se den placeret på Enghave Plads, med udsigt op ad Istedgade, der som bekendt aldrig overgiver sig.

Man kunne også, som Niels Henriksen beder om i Weekendavisen – lade den stå hvor den er. Den er i kraft af sin omtumlede tilværelse en fin markering af samhørigheden mellem Sydslesvig, den danske mindretal i Flensborg, og gode gamle Danmark.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar