tirsdag den 29. april 2008

Familiefoto


Der er altid mere og andet i et familiefoto end de obligatoriske smil til fotografen. Noget du måske ikke lægger mærke til ved første øjekast. Noget, som kan få historien til at pible frem på en ny måde, og få noget frem, som egentlig ikke er på billedet.

Farfar er i chauffør outfit, og ser for en gangs skyld glad og tilfreds ud. Og så smiler hele familien Wilson igennem.

Billedet er fra 40erne. Faster Dora fortæller, at Reden lå i Kgs. Enghave haveforening, på Stubmøllevej i Sydvest. Her boede familien, inden den flyttede til Tingvej på Amager, og derfra til Orø i 1948 – hvor familien oparbejdede en for stor købmandsregning, som den stak af fra året efter. For så at bo på Nokken ved Islands Brygge fra august 1949.

Min far er i uniform, og faster Aase siger, det er hans skoleuniform. Han gik på Det Kongelige Opfostringshus. Det var egentlig forbeholdt drenge af enlige mødre i trange kår, men Gilbert fik altså også proppet viden i hovedet der. Og Aase var så stolt af sin storebror, med kasket og det hele.

Huset hed Reden, og det får mig til at tænke på de mange gange, faster Vera har taget mig med i Utterslev Mose og set på fugle. Solsort. Gravand. Blishøne. Lappedykker, både stor og lille. I fasters kikkert kom vi helt tæt på.

Han skulle bare aldrig nogen sinde have slået os, sagde hun engang om farfar.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar