mandag den 14. april 2008

Mand / kvinde



En gul mand på en rist får mig til at stoppe op og studse. Hvem er han – eller hun? Queer Power…



Aftenen efter deler jeg en flaske italiensk rødvin og et fad jordbær med min ven, Peer. Ham er der mange der kender her fra Mingler, hvor han som Peerplus havde op mod en halv million hits – inden han pludseligt forsvandt ud af det blå… Men han lever og har det godt, og har i går skrevet en kærlig hilsen til alle minglere herinde. 



Vi snakker om alt mellem himmel og jord, også om den gule filur på risten. Peer fortæller, at logoet dækker over en gruppe mennesker som både kunstnerisk og politisk sætter finurlige aftryk i det offentlige rum.



Vi taler om nogle kreative mænd, og kvinder, der gerne giver deres sexuelle lyster fuld knald. Det er dem, der har sprayet deres logo på fortorvet i Godsbanegade på Vesterbro.



De har også på et tidspunkt skrevet et åbent brev til Borgerrepræsentationen på Rådhuset, og forlangt ordnede forhold i H.C. Ørstedsparken. Det skulle være slut med al det brokkeri over bøssernes efterladte brugte kondomer og glidecremetuber! Den heteroseksuelle adfærd med at snerpe, vigte sig, dominere, eksotisere, mysse, undertrykke, patronisere måtte høre op, og det der med at medbringe hetero-børn uden snor eller i vogn hørte altså heller ingen steder hjemme.



De heteroseksuel mand / heteroseksuel kvinde konstellationers hang til at grille, promenere, lufte hund, nusse, fri til hinanden og diskutere politik (sågar venstrefløjs-!) havde taget så meget overhånd, at det var blevet næsten umuligt for almindelige transpersoner, biseksuelle, lesbiske og bøsser at lave bål, cruise, slippe køteren løs, kneppe og på anden vis trippe i anlægget.



Queer Power har formuleret en alternativ tekst til skiltningen om at anlægget stilles til publikums benyttelse, og her fremhæver man H.C. Ørstedsparken som et yderst velegnet sted til kopulering på plæner, bænke, stier, i legehuse og i busketter mellem personer af samme (eller udefinerbart) køn. At anlægget også er et oplagt valg til etablering vildtvoksende budskadser af hamp, cocaplanter, khat, opium, svampe, ecstasy-blomster og poppersbassiner, siger sig selv.



Jo, folkene bag den gule mand / kvinde har tit vendt en sag 180 grader rundt, og sat spørgsmålstegn ved det normale. Der er mange gode eksempler i en bog fra Høst & Søn, som Peer har været så venlig at låne mig.



Et særligt godt eksempel er, at nogle rødder med indvandrerbaggrund har kastet sten mod en homoparade på Nørrebro, og pludselig bliver et angreb på homoseksuelle til et angreb på danskheden! Som forfatterne skriver, så får en bøsse let ondt i røven over at blive spillet ud mod andre minoriteter i et forsøg på at forherlige hr. og fru Danmarks kultur.



Ondt i røven, hedder bogen forresten. Sort tryk på lyserødt papir. Interessant og underfundig – også for en hardcore hetero som mig.

Tak for lån, Peerplus :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar