torsdag den 27. marts 2008

Cool frimærke



Onkel Bent har sendt os et postkort fra London, med en lille hilsen om dobbeltdækkerne, Big Ben(t), kronjuvelerne i Tower og teaterstykket Lion King.

Det kommer op at hænge på køleskabet med en magnet, men inden da synes jeg lige I skal se frimærket. Er det ikke smart?

Dronning Elizabeths profil fortæller at mærket er engelsk, og borten i blå og rød siger luftpost. Værs’go’ – sådan designer Royal Mail smukt og enkelt porto til postkort som skal ud i verden. Et cool frimærke helt uden tal og landenavn, kun med de to ord postcard og worldwide – og så er det endda selvklæbende!

Tænk hvor besværligt det egentlig er at sende et postkort fra København til udlandet:

En turist har kradset en hilsen ned på et postkort af en linje 6 på Rådhuspladsen, og skal nu have Post Danmark til at komme det i en postsæk…

Først skal der frimærker på. Etaten betragter postkortet som et standardbrev under 50 gram, og vil først vide om det skal til 1) Færøerne eller Grønland, 2) et EU-land, 3) Europa udenfor EU, eller 4) det øvrige udland? Og så vil etaten gerne vide om postkortet skal sendes som A Prioritaire eller B Economique?

Vi siger at postkortet er til John Joe i London, og at han skal modtage det med postomdeling i klasse A. Det takserer Post Danmark til 7,75 kr, hvilket kræver minimum tre frimærker. To af de gammelkendte i ældre grafisk stil med løver, kongekrone, Danmark i fed skrifttype, bølger og oval med hhv 25 og 50 øre i værdi. Og så et violet portræt af vores dronning til syv kroner. Værs’go’ og slik.

Det er da bare så utjekket. Og når nu 25-øren forsvinder, kan turisten betale med en tier og få to kroner og et fedtet 25-øres frimærke tilbage…

Ville det ikke være rimelig cool hvis også vores turister kunne gøre som i Storbritannien?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar