mandag den 13. august 2007

System X



Vi har fået nyt lys i loftet. Vores mødelokale ved Vesterbros Torv har hidtil været belyst med fire ordinære lysstofrør, men det går jo ikke i længden i et reklamebureau som Clips.dk

Så nu har vi hængt System X op. Lysstofrør der krydser og ser smarte ud – det er naturligvis en meget bedre og inspirerende belysning til et kreativt miljø.

Jeg elsker den slags idéer: Når en designer eller arkitekt giver fingeren til gamle forestillinger, og genopfinder en ting på en helt ny måde, flintrende ligeglad med, at næsten alle siger det er umuligt og ikke kan lade sig gøre.

Som f.eks. det snoede højhus  – og nu, det exede lysstofrør. Seriøse brud på vedtagne normer om hvordan den slags nu engang skal se ud.

Designeren har bestemt ikke gjort det nemt for sig selv. Inde i et lysstofrør forventer man jo bare at finde en glimttænder, en kondensator og en spole. Men inde i disse er der temmelig mange flere komponenter. Det har vi fundet ud af, fordi vi har været nødt til at skille Xerne ad og vende lidt rundt på kredsløbet for at få dannet en mosaik af vores fem units.

Vi har forresten fået dem ganske gratis. En af bureauets venner kom en dag og spurgte om det var noget vi kunne bruge. Ellers ville de ryge i en container…

Designeren hedder Ross Lovegrove, og hans krøllede idé kan købes for en hel masse yen i det dyre og smarte boligcenter Yamagiwa i Japan.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar