mandag den 9. april 2012

Abdulhadi Al-Khawaja


Det er navnet på den mest omtalte dansker i verdenspressen lige nu. Og hans kontrafej ses på Gulf Airs Facebook side – næppe med det bahrainske luftfartselskabs velsignelse.

Abdulhadi Al-Khawaja sultestrejker mod det feudale system i det stenrige Bahrain, som han idømt ham fængsel på livstid for at demonstrere for frihed og demokrati.

Hans situation er kritisk og Udenrigsministeriet har naturligvis krævet ham sat fri. Den stærkt afkræftede danske statsborger skal hjem til Danmark. Det kan der ikke herske tvivl om.

Men på Mingler er historien en helt anden. Her raser øffede og bøvede profiler mod diplomatiets bestræbelser. Her er frihedskæmperen bestemt ikke velkommen. Her holder man åbenbart med regimet i Bahrain og synes Al-Khawaja skal blive og dø hvor han er.

Ifølge de sædvanlige gabehoveder taler vor landsmand ikke dansk, og det gør hans datter heller ikke.

Jeg tror nu nok han efter tolv år her i landet kan begå sig på gebrokkent dansk. Men lige nu vil de fleste helst høre ham tale engelsk og arabisk. Verdenssamfundet har stort fokus på sagen, og Bahrain skal lære, at undertrykkelsens tid er forbi.

Danmark har tilfældigvis en hovedrolle og vi skal naturligvis fastholde presset mod styret. Intet er afgjort.

Jeg håber inderligt at Abdulhadi Al-Khawaja slipper med livet i behold og at den opstand der begyndte i oliestaten den 14. februar 2011 vil føre til frihed og demokrati for det bahrainske folk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar