lørdag den 3. september 2011

Fuldblodsdansker

Foto: Billy Alexander, USA

Dansk Folkepartis Søren Espersen er røget op i det blodrøde felt, efter at Information har skrevet en artikel på baggrund af et interview, han har givet til den norske avis Verdens Gang. Han føler han har fået hæftet en nazistisk mærkat på sig.

Det fortæller DR Nyheder under overskriften DF'er raser over snak om dansk blod. Og samtidig har man vist fjernet DR’s egen artikel om Søren Espersens tanker. Artiklen var tydeligvis skrevet af en journalist uden videre kendskab til dansk indfødsret.

Den nu nedtagne artikel rodede ganske enkelt rundt i begreberne. For man kan dårligt sige, at folk fra Sverige og Norge er udlændinge. I loven bliver de da heller ikke betragtet som sådan, men sammen med finner og islændinge som nordiske statsborgere. Vi har så meget fælles kultur, at der ikke for alvor er noget udlændigt over dem.

Men Søren Espersen nævner som eksempel, at hans egen kone, der er englænder, ikke skulle kunne få dansk statsborgerskab. Dermed plæderer han for at afskaffe muligheden for at man kan få dansk statsborgerskab ved naturalisation, det vil sige ved lov. 

Og det forslag har ikke opbakning i blå blok, og da slet ikke i Folketinget som helhed. Alle er imod, vistnok endda Dansk Folkeparti selv.

Iøvrigt er antallet af udlændinge, der gives dansk statsborgerskab på et år faldet til det halve. Det skriver VG.

Sagen viser, sammen med en række andre udmeldinger fra Dansk Folkeparti, en frustration over at valgkampen ikke kommer til at handle om det, det ellers plejer at dreje sig om. Og det svækker partiets muligheder for et godt valg. DF har ikke rigtigt andet at byde på end noget om de fremmede. Økonomi og betalingsring er lissom ikke rigtig partiets hjerteblod.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar