fredag den 16. september 2011

Flimrende valgdækning

Foto: “winterdove”, USA

Der manglede i dén grad substans i fjernsynets dækning af Folketingsvalget i går. Før i tiden viste man resultaterne i et overskueligt skema, og der blev kommenteret på tallene. Hvem gik frem og hvem gik tilbage i hvilke kommuner og landsdele? Der var god tid til at studere resultaterne og følge med alt det spændende helt frem til landsresultatet.

Men denne gang slog man bare hele aftenen fast, at rød blok ville vinde, og så gik dækningen ellers op i hat og briller. Der var massivt fokus på, hvilket parti der holdt den allermest øllede fest. Snart sagt alle partiledere blev én for én fulgt live, mens de bevægede sig langsomt gennem en spidsrod af de samme spørgsmål om hvordan de havde det netop nu. For så at stille sig op blandt hujende partifæller og takke de mange frivillige, der enten havde knoklet, puklet eller kæmpet for A, B, C … o.s.v. – Billedet var det samme over hele sendefladen. Og Socialdemokraterne vandt, for i Vega blev der drukket hele fire liter øl per festdeltager. Nøj…

I virkeligheden var valget utrolig snært. Resultatet vippede fra side til side – hvis man ellers havde fulgt med, efterhånden som resultaterne kom ind. Men det drama blev ignoreret af journalisterne, der hellere ville mandsopdække valgets kvindelige hovedpersoner; Helle, Johanne, Margrethe og Pia.

Til slut blev alle blitz fyret af på Helle og hendes ægtemand, som om de var et amerikansk præsidentpar. Eskorte i en hvid bil og med livvagter i løb, som i en Hollywood film – det har sgu ikke meget med rød politik at gøre, så vidt jeg ved.

Næste gang håber jeg fjernsynet istedet sender en rigtig valgaften, med analyser og stemmetal på skærmen. Uden så meget ramasjang, tak.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar